top of page

Alexsey Sayapin

Tenor

alexey_caroussel_edited.jpg
  • Instagram
  • YouTube

Alexey Sayapin 1985-ben született Saratovban. 2010-ben kitüntetéssel végzett tanulmányaival. Már tanulmányai alatt Alexey különböző nemzetközi versenyeken díjazásban részesült: 2007-ben III. díjat nyert az Elena Obraztsova-versenyen, Szentpétervár; 2008-ban II. díjat nyert a Galina Vishnevskaya-versenyen, Moszkva; 2008-ban I. díjat nyert a Luciano Pavarotti Nemzetközi Tenorversenyen, Szentpétervár.

A versenyek után Alexey Sayapin 2010 és 2012 között Placido Domingo Los Angeles Opera Ifjú Művészek Programjába volt meghívva. Ott debütált Tybaltként a "Rómeó és Júlia" előadásban, részt vett a híres amerikai karmester, James Conlon projektjeiben és több koncerten énekelt.
 

2016 óta Alexey vendégművészként dolgozik az aacheni színházban, ahol számos szerepet játszott. Alfredóként szerepelt a „La Traviata”-ban, Gabriele Adornoként a „Simon Boccanegro”-ban, Rinuccio és Luigi szerepét betöltötte az „Il Trittico”-ban, Roberto szerepében a „Maria Stuarda”-ban, Chevalier de la Force-ként a „Dialogues des Carmelites”-ben és Rómeóként a „Rómeó és Júlia”-ban.

Az elmúlt években Alexey Sayapin a bremeni színházban Sinowiként szerepelt a „Mzensk megyei Lady Macbeth”-ben, a dortmundi színházban Ismaelként a „Nabucco”-ban és a moszkvai Novaya Operában Rómeóként a „Rómeó és Júlia”-ban volt látható.

Operaházak mellett Alexey különböző koncert helyszíneken lép fel, többek között Luzernben, Párizsban, Brüsszelben, Moszkvában és más városokban.

bottom of page