top of page

Beau Gibson

Tenor

IMG_3784.JPG
  • Instagram
  • YouTube

Beau Gibson 1979-ben született a Tennessee állambeli Knoxville-ben, és két évtizede hivatásos operaénekes Európában és az Egyesült Államokban. 

A Rice Egyetemen szerzett zenei mesterszakos diplomáját követően Gibson az Egyesült Államok különböző neves házaiban dolgozott, mint például a New York-i Chautauqua Opera, a San Francisco Opera, a Houston Grand Opera, a washingtoni Wolf Trap Opera és a Los Angeles-i Opera. Emellett fellépett a washingtoni Nemzeti Szimfonikus Zenekarral, a Los Angeles-i Filharmonikusokkal, a Bostoni Szimfonikus Zenekarral a Tanglewoodi Zenei Fesztiválon és a Houstoni Balettel.
2011-ben a George London Vocal Competition döntőse volt.

Gibson 2011-ben debütált Németországban Pizzetti "Gyilkosság a katedrálisban" című darabjában a Frankfurti Operában. Miután 2012-ben Németországba költözött, ezt követően négy évadon keresztül állandó tagja volt a frankfurti Oper együttesének. Gibson 2017-ben a Kölner Philharmonie-ban is debütált, ahol Dvořák "Stabat Mater"-jét énekelte.
A 2019/2020-as évadban.
Rinuccio szerepét énekelte a Gianni Schicchi című darabban, valamint Reb Alter szerepét Weinberg Mazel Tov! című darabjában a hildesheimi Theater für Niedersachsenben. Ott a 2018/2019-es évadban Wakula szerepét is énekelte Csajkovszkij "Die Pantöffelchen" című művében. 2018-ban Adam szerepét énekelte a "Der Vogelhändler" című darabban a Volksschauspiele Ötigheim számára Németország legnagyobb szabadtéri színpadán.
Emellett Heman szerepét énekelte Peiffer "Vom Ende der Unschuld" című művében a Camerata Nuova számára a wiesbadeni nemzetközi májusi fesztivál keretében.
2020/2021-es szezont a berni operaház színpadán Janacek Jenufa c. operájának Laca szerepében , valamint Strauss híres operettjének a Denevér Gabriel von Eisenstein címszerepében hallhatta a nagyérdemű. Jelenleg Németországban Stadttheater Giessen színpadán Puccini Toscájában láthatjuk. 

bottom of page