top of page

Nora Mayer 

Szoprán

_C0A2005.jpg
  • Instagram
  • YouTube

Az osztrák származású szoprán Nora Mayer, aki 1985-ben született, zenei karrierjét a Linzi Zenei Gimnáziumban kezdte a zenei szakon. Ebben az időszakban csellót tanult a Linzi Anton Bruckner Egyetemen. A fiatal csellista már ekkor kezdett érdeklődni a klasszikus éneklés iránt.

Végzett a Graz-i Művészeti Egyetemen Annemarie Zeller irányításával koncerttehetség és IGP ének szakon, emellett tanult Gitta Gabriel Gänsel (Graz) és Dagmar Livorova (Pozsony) tanítványaként is.

Nora Mayer zenei érdeklődése széleskörű. Szereti az ókori zenét, az oratóriumot és az éneket, valamint szívesen lép fel kamarazenekari formációban.
 

Rendszeresen énekel a passaui és schärdingi dómban, és fellépett különböző koncertsorozatokban, például az Inntöne Barokk Fesztiválon, amelyek révén országosan ismertté vált.
 

A „Peter Mayer Hofkapelle” énekes-dalszerző projektben, ahol gitárossal és élettársával, Peter Mayerrel lépett fel, olyan helyeken játszottak, mint a bécsi Konzerthaus, a linzi Brucknerhaus és a linzi Zenei Színház.
Az általuk készített sikeres albumok címeit egyre gyakrabban játsszák az Ö1 Kultúrrádióban.

bottom of page