top of page

Láng Dorottya

Mezzo-Szoprán

dsc_1022.jpg
  • Instagram
  • YouTube


Láng Dorottya Budapesten született és a bécsi Zeneművészeti Egyetemen tanult. Több rangos verseny győztese volt, köztük a londoni Wigmore Hall Kohn Alapítvány Nemzetközi Énekversenyen és a németországi SWR Emmerich Smola Versenyen ért el első és harmadik helyezést, valamint meghívást kapott a rangos Aix-en-Provence-i Fesztivál Mozart Akadémiájára.
A mezzoszoprán a bécsi Volksoper, a Mannheimi Opera és a Hamburgi Állami Opera együttesének tagja volt. Repertoárján olyan szerepek szerepeltek, mint Mozart Cherubino-ja ("Le nozze di Figaro"), Dorabella-ja ("Così fan tutte"), Strauss Octavian-ja("Der Rosenkavalier"), Angelina (Rossini "La Cenerentola"), Marguerite (Berlioz "La damnation de Faust "), Orlofsky (Strauß "Die Fledermaus"), Hansel (Humperdinck "Hänsel und Gretel"), Varvara (Janáček "Katja Kabanova"), Hermia (Britten "Szentivánéji álom"), Judit (Bartók "A kékszakállú herceg vára") , Adriano (Wagner "Rienzi").
Vendégszerepelt számos operaházban, többek között a Malmöi Operában, a RuhrTriennálén Theodor Currentzis vezényletével és a Deutsche Oper am Rheinben, valamint turnézott a holland Touring Operával Hansel szerepében, hogy csak néhányat említsünk.
Láng Dorottya koncert és dal énekesként is jegyzett a külföldi klasszikus zenei világban.
A művésznő koncerteket adott a bécsi Konzerthausban, az Oxford Lieder Festivalon, a budapesti Művészetek Palotájában, a Schubertiadén Schwarzenbergben, a Hugo-Wolf-Akademie-ban, a spanyolországi Fundación Juan Marchban és a londoni Wigmore Hallban is debütált a Rosenblatt Recital sorozat részeként, Helmut Deutsch társaságában.

Továbbá énekelt Schumann "Requiem für Mignon"-jában, Beethoven 9. szimfóniájában és Franz Schmidt "Das Buch mit Sieben Siegeln"-jében Ingo Metzmacherrel a bécsi Musikvereinban, Elgar "Gerontius álma"-jában a MÜPA-ban, Schumann "Paradies und die Peri"-jében a Sinfonieorchester Basel és Hans- Christoph Rademann közreműködésével, valamint Romeo Castellucci Máté-passiójának színpadi előadásában a Hamburgi Állami Operaházban Kent Nagano vezényletével. Rendszeres vendége a bécsi Konzerthausnak, a bécsi Musikvereinnek, a düsseldorfi Tonhalle-nak, az Elbphilharmonie- nak, a berlini Filharmóniának, a budapesti Művészetek Palotájának, és olyan karmesterekkel dolgozott együtt, mint Fischer Ádám, Marc Albrecht, Ottavio Dantone, Andrés Orozco-Estrada, Kirill Petrenko és Cornelius Meister.
2022 júniusában nagy sikerrel hallhattuk Wagner "Rienzi" című művének koncertszerű előadásában, Adrianóként, a Budapesti Wagner-napok keretében, Marc Albrecht vezényletével, ahová 2024-ben visszatér, mint Waltraute (Istenek alkonya).
Nemrégiben Juditként volt hallható Bartók “A kékszakállú herceg vára” című művében a Berlini Filharmóniában Fischer Ádám vezényletével. 2023-ban a Savonlinna Fesztiválon és az Oslói Operaházban debütál ugyanebben a szerepben. Továbbá 2024 márciusában Stockholmban, a Svéd Rádió Szimfonikus Zenekarával, Leopold Hager vezényletével a Wesendonck dalokkal lesz hallható.

bottom of page