top of page

Szabó Réka

Szoprán

reka_caroussel_edited_edited.jpg
  • Instagram
  • YouTube

A magyar szoprán, Szabó Réka a budapesti Kodály Kórusiskolában kezdte művészi pályafutását, tánc- és színészmesterséget tanult. Énekesként először popzenét és musicalt, majd klasszikus éneket tanult a Bartók Béla Konzervatóriumban és a Pécsi Tudományegyetemen.

A Virtuózok című televíziós műsor résztvevőjeként szerezte első tapasztalatait a kamera előtt, és a Liszt Ferenc Kamarazenekarral dolgozhatott együtt. Képzése folytatásaként 2018-ban csatlakozott a Berni Művészeti Egyetem Svájci Operastúdiójához. Mesterképzését 2021-ben fejezte be.


Azóta Szabó Réka egyre gyakrabban lép fel Svájcban, többek között a berni színházban, ahol olyan szerepekben állt színpadra, mint Adele a "Die Fledermaus"-ban, Jano a "Jenufa"-ban, Berta az "Il barbiere di Siviglia"-ban, 2.Virág lány a "Parsifal"-ban és Kate Pinkerton a "Madama Butterfly"-ban. 2022 nyarán 2. díjat nyert a Verao Classico Fesztiválon Portugáliában.
2022/23-ban a luzerni színház a következő darab főszerepére szerződteti őt.
Samuel Penderbayne "A hókirálynő" című darabjára.

További előadások a lausanne-i Palais de Beaulieu-ban, a zugi Freiruum Fesztiválon, a Bellinzona Színházban és a berni Dampfzentrale-ban. Szabó Réka 2022 óta saját operafesztivált rendez a Budapest melletti Zsámbékon.

bottom of page